lördag, januari 10, 2009

Vår katt

Snus

Ni som följt denna blogg lite längre kanske vet att vi har två katter. Snus och Socker. Snus är drygt två år, modig, ganska stor, egen vilja, äventyrslysten, grymt kelig, matglad, älskar att vara ute och dunder-skön. Socker däremot är 1,5 år pytte-liten (ser fortfaranade ut som en liten unge), lättskrämd, gillar inte att vara utomhus, äter bara i nödfall, gillar inte att kela och har ingen vilja över huvudtaget men hon är väldigt charmig.

Jo, i varje fall. Dagen före nyårsafton försvann Snus och kom inte tillbaka. Vi trodde garanterat att något hänt. Dels för att han aldrig varit borta längre än 1,5 dygn och dels för att det var VÄLDIGT kallt runt nyår. Men helt plötsligt den 2:e januari kom hem. Han åt lite sen ville han ut igen och var borta ytterligare 1,5 dygn. Sen har han kommit och gått lite mer som vanligt men har ändå varit borta mer än annars.

Nu ikväll för bara en stund sedan ringde telefonen och det var från ett av våra grannhus, ett demens-boende. Dom ville bara tala om för oss att Snus höll till hos dom. =)

Jaha, sa vi, är det där han är. Ja, sa hon, han är så mysig, han brukar vara här och äta och kela och verkar trivas så bra. Dom ville liksom bara tala om för oss att det var där han höll till. Dom hade undrat vem han var (han tappar sitt halsband ideligen) och hade därför ringt Polisen för att kolla hans ID-nummer i örat (skönt att veta att det funkar) och fick då höra att han hette SNus och bodde på ...vägen.

Tydligen har dom haft två andra katter som brukade hålla till där men som troligen gått bort nyligen och detta har Snus troligtvis utnyttjat och har insett att detta var ett toppen-ställe. Vi uppmanade dom dock att inte mata honom (han är VÄLDIGT mat-glad), så att han inte stannade där allt för länge. Samt så sa vi till dom att ringa så fort han var till besvär.

Ja, skönt i varje fall att veta vart han håller till. Vi trodde garanterat att var i ett stall som ligger alldeles i närheten, men inte då. De gamla passar så klart honom så mycket bättre där han får kel och mat =).



4 kommentarer:

  1. Ja de är inte dumma djuren. Klart han trivs där bland alla gamlingar som vill ha en katt att kela med

    kram am

    SvaraRadera
  2. Fniss, inte undra på att han inte vill stanna hos er, på det andra stället får han nog en massa godis både här och där, och han som gillar det mesta kommer nog se ut som Feta Trisse i Pelle Svanslös böckerna. :-)
    kramis

    SvaraRadera
  3. Hej
    Vilken söt katthistoria. Vill tacka så jättemycket för det fina kortet!!
    Omtänksamt av dig.
    Massa kramar/ Cissi

    SvaraRadera
  4. Där trivs han säkert ;)!
    Klart att du får länka, jag blir bara glad! Kram!

    SvaraRadera