fredag, april 27, 2007

Både roligt och tråkigt!

Usch, vad jag är trött på sjukdomar nu. Jag menar det verkligen. Ville är sjuk igen. Han var hemma hela förra veckan, så gick han till dagis i måndags och klarade två dagar sen på tisdag kväll hade han över 40 graders feber igen. Nu har vi pratat med barnmedicin och vi har beslutat att testa det enda dom kan komma på som skulle kunna hjälpa och det är att hålla honom hemma helt från dagis i ca tre veckor. Dessa veckor ska vi se till att han äter och får i sig mycket vitaminer och fett (han har gått ner 3 kilo denna våren och är två år och väger blott 10 kilo). Han ska vara ute så mycket som möjligt i solen (som jag hoppas kommer försöka att hålla sig framme). Detta är troligtvis enda möjligheten för honom att bygga upp ett immunförsvar igen.

Roligare är dock att vi imorgon ska iväg och titta på en katt. En riktig sötnos på 5 månader som är en blandning mellan huskatt och Norsk skogskatt. Han ser underbar ut på bild men vi får väl se när får träffa honom imorgon. Troligtvis åker maken och Ella själva och tittar på honom eftersom Ville är sjuk. Men det känns okej för mig för jag vet att när jag väl kommer dit annars kommer jag ta med honom hem hur han än är. Sån är jag. Anders är betydligt mer vaksam.
Pyssel har det varit dåligt med på sistone. Orkar ingenting på kvällarna eftersom nätterna till mesta dels består av nattvak och har så gjort ett par månader nu. Men nu måste jag snart sätta mig och producera för jag har en del måsten. Men förra vecka fick jag till ett hockeykort jag hade fått beställning på och så här blev det:
Två andra kort jag gjort innan hockeykortet men inte fått tummen ur att visa här är dessa:

Ha en underbar långhelg nu! Det ska jag ha! Förhoppningsvis med en liten katta! =)

Kram
Paula

torsdag, april 12, 2007

Babbel och Pyssel

Ja, nu är äntligen Ville på dagis. Det visade ju sig att han hade halsfluss. Påsken gick i sjukdomens tecken. Så fort Ville blev lite bättre med sitt penicillin så blev Anders sjuk. inte halsfluss som tur är men en rejäl förkylning. Igår åkte jag på denna förkylning. Så igår och idag har jag varit hemma. Har jobbat på min rapport till skolan och har faktiskt kommit en bra bit på vägen. känns skönt att ha en text att bearbeta nu. Inte bara vara tvungen att ordbajsa (ursäkta uttrycket, men jag gillar inte att skriva den typen av texter =) ).

I Måndags var jag dock på en pysselträff i Alingsås. Träffade lite härliga pysselkompisar och hade en toppendag. God mat, mycket pyssel och massa babbel.
Fick gjort två beställningskort som jag haft lite ångest över då dom var till två män som fyller 50. Och just manliga kort är svårt tycker jag. men jag fick i varje fall ett tema att hålla mig till av beställarna. Så här blev korten:

Jag älskade det prickiga pappret. det är inte "tryckta" prickar utan det är hål. Köpte dom på Stämpelboden där vi hade träffan. Var tvungen att köpa med mig en rejäl bunt hem också.
Mamma, tack förresten för lånet av stämplar!

Förra veckan fick jag gjort ett annat beställningskort. Ett bebis kort dock och det är ju så roligt. Helst till tjejer. Ikväll ska jag göra ett kill-bebiskort. Så det får ni väl se här snart

Nu ska jag sätta mig ner och skriva lite på rapporten och dricka lite the.
Ha en härlig dag!
/Paula

måndag, april 02, 2007

Trött så trött...


...är jag idag. Ville har varit vaken en bra stund inatt. Han vaknade vi 2-tiden och var smällhet så det var bara att ge en ny dos Alvedon. Problemet var bara att innan tabletten verkade så hade han troligtvis febervärk och yrade så att han inte kunde sova. Men efter en halvtimme när tabletten började göra nytta så blev han ju pigg. Så det tog ett bra tag innan vi kunde somna om igen. Sen stod ju klockan på 6:15 eftersom jag ville få iväg Ella till dagis för att vi snabbt och lätt skulle kunna åka till läkaren om vi fick en akuttid för jag misstänkte starkt att det var öronen.
Tid till läkaren fick vi men inte var det en öroninflammation. Utan bara en vanlig sketen infektion. Jag blev nästan besviken. För får man penicillin så blir dom ju snabbt bättre fast nackdelen är ju att så fort kuren är slut åker dom på något nytt. Så han har inte varit allt för pigg idag den lille parveln. Men nu sover han sött och inväntar sin pappa som kommer hem igen ikväll. Han har frågot efter pappa minst 35 ggr. per dag skulle jag tro. Men nu är snart tjatet över =).

Lite hann jag pyssla igår. Det blev ett litet påskkort och ett grattiskort som ni ser här ovan.

Kram på er, nu ska jag njuta av mina sista timmar som gräsänka =)
//Paula

söndag, april 01, 2007

Livet blir aldrig som man tänkt sig!

Nej, faktiskt så blir det aldrig det. Denna veckan hade jag planerat in en massa saker som jag och barnen skulle göra medans maken var borta. I princip inget har blivit som planerat. Ville var ju hemma tre dagar från dagis med sin ögoninfektion. Så i fredags kunde han äntligen gå. Han var så himla glad. Men igår kväll när det var dags för nattning så kräktes han. Ve och fasa, tänkte jag (fast i ett lite annat lite grövre ordalag), inte maginfluensa också!!! Men det var det inte. Han hade bara hög feber. Så Malin, om du läser detta, SORRY, hoppas att du inte blivit smittad.

Ja, idag är han bra ynklig den lille killen så imorgon är jag hemma ännu en dag. Men som tur är kommer Anders hem från Spanien i morgon kväll så han lär få vara hemma resten veckan om det behövs. Jag har MASSOR att göra. Tror att jag ska ringa både till ögon- och öronmottagningen imorgon och försöka få en akuttid. För ögat har dessutom blivit lite sämre igen trots hans starka penicillin-salva. Sen får dom nog ta en koll på öronen så att det inte är därför han har feber.
Ja, oj, oj, oj, när ska dessa sjukdomar ta slut???
Nu ska jag nog gå ut och lägga mig i solen och njuta en stund medans Ella är ute och leker med en kompis och Ville sover en välbehövlig middag!


Kram på er

//En klagandes Paula