onsdag, mars 28, 2007

Gräsänka

Jaha, så var man gräsänka då. Maken åkte till Spanien på måndags morgonen. Ska vara där i en vecka med sin bästa polare. Det roligaste av allt är dom har 11 grader och spöregn medans vi här hemma har 19 grader och SOL *skadeglad*. Jaja, dom verkar ha det bra ändå. Pratade en kortis med honom idag och han hade lärt sig allt om cricket nu, detta har dom ägnat två dagar åt att titta på på TV:n. Dessutom sitter dom med datorn och lär sig spsanska fraser. Tänk vilken allmänbildad man jag kommer att få hem =).

Sjukdomarna är fortfarande inte över. Lille Ville har nu haft en ögon infektion i över fyra veckor. Nu har dom tagit en odling och han har fått en starkare salva (som inte verkar hjälpa heller). Så jag går här hemma med honom för på dagis är han inte välkommen. Jag tror nog att det är något vajsing med hans tårkanal. vi får väl vänta och se vad odlingen ger för resultat.

På tal om dagis har vi äntligen fått en ny dagisplats till Ville. I augusti kommer han att börja på dagiset där Ella går som ligger ca. 2 minuter från våran tomt. Det känns helt underbart. Nog för att han har det riktigt bra där han är nu men det tar sammanlagt ca. 30 minuter extra varje dag att åka dit. Dessutom är han ju ändå alltid sjuk så han är ju inte på dagis i vilket fall ;-).

Pysslat har jag inte gjort på ett litet tag nu så jag får väl ta och visa något som jag gjorde för ett tag sedan:

Det nedersta kortet är ett beställningskort jag gjort till en arbetskamrat till maken, vars väninna fyllde 50 år.

I morgon ska jag ta mina barn till Varberg och bara strosa runt och mysa. Detta är ju fördelen med Villes ögoninfektion, han är ju inte sjuk (alltså sängliggande sjuk) så vi kan ju vara ute om dagarna. Han smittar ju ingen så länge han sitter i sin vagn och sköter sig själv.

Ha en fortsatt bra vecka i vårvärmen.

Kram
Paula

fredag, mars 16, 2007

Ännu mera...

...sjukdomar.

Ja igår morse vaknade Ella med huvudvärk, ont i halsen och feber. Hon fick följa med mig till min praktik några timmar så jag fick avbokat lite möten mm. Ville var på dagis sin första dag på en och halv vecka. Efter jobbet åker vi och hämtar honom. Han är jättegnällig!!!
När vi kommer hem så har även han feber *pust och stånk*.
Idag är han feberfri igen och pigg som en mört men hans öga är fortfarande inte riktigt bra och nu är snart hans ögonkur slut och den ska egentligen fortsättas med två dagar EFTER han är symptomfri.

Ella låter som att hon svalt en tennisboll ungefär. Hon är jättesvullen i halsen och nu på eftermiddagen fick hon en massa röda små, små prickar över hela bålen. Jag ringde till sjukvårdsupplysningen som tyckte att vi skulle åka till sjukhuset och kolla så att det inte var scharlakansfeber =(. Men eftersom hon är feberfri och inga prickar i halsen och hon inte har någon smultron-tunga så avvaktar jag tills imorgon så att det inte är något virus. Vill inte sitta på akuten med en massa andra sjuka människor i onödan så att vi får hem ytterligare 100 virus.
Fick i varje fall pysslat ihop ett litet kort idag med en alldels ny stämpel. (Tack Mia!)


Här får ni se två andra kort jag gjort senaste tiden men som det inte blivit av att jag lagt upp med. Max-kortet skickade till en kär pyssel-vän som fick en liten son för ett tag sen.
Nu ska jag snart gå och titta på Let's Dance igen. Heja Erica!!! (och lite heja på Tobbe med!)

Kram och ha en mysig helg!
Paula

tisdag, mars 13, 2007

Fortfarande hemma...

...med lille Ville som åkt på en härlig ögoninfektion. Idag är andra dagen med ögondroppar och nu kan se genom ögat igen i varje fall. Men han har inte sett allt för fräsch ut stackarn. Ella är tillbaka på dagis. Hon som annars bara vill vara hemma och gärna skippar dagis var nog nöjd efter förra veckan för hon ville verkligen gå. Både igår och idag.

Nu har Ville sovit i snart två timmar och jag har fått färdigt ett kort.

Sen det gula kortet som jag också lagt upp här var det kortet jag gjorde till ANders (mannen) när han fylde år i söndags.



Nä nu ska jag ta mig en liten kopp kaffe innan min lille spillevink vaknar upp igen. För om någon trodde att man blev slö av en ögoninfektion så trodde dom fel. Tvärtom, lillgrabben har energi i massor nu efter en och halv veckas sjukdom.
Kram på er
Paula

onsdag, mars 07, 2007

NYTT!!!

Nu är bloggen helt uppdaterad i nya härliga färger.

Har faktiskt fått lite pyssellust igen och har åstadkommit en hel del nya kort. Här kommer några:



Inser att dom inte passade så bra in färgmässigt i denna nya blogg. Men det får ni ta.

Idag har jag fått en alldeles för tidig födelsedagspresent. Nämligen en sådan här:

En del kanske undrar vad det är medans en del vet alldeles exakt var det är. Men det är en Quickutz Revolution. Man stansar ut bilder och alfabet mm. med den. Dessa kan man sedan använda till kort och scrapbooking mm. Efter att ha överatalat mannen fick jag faktiskt börja använda den redan nu. Och den är toppen. Så himla lätt att ha att göra med. Så jag är hel nöjd!!!

Kommer att vara hemma från praktiken imorgon också då lill-stumpan fortfarande har feber. Hon har haft det sedan i söndags. Dock bara runt 38 men hon kan ju inte gå till dagis med det. Men imorgon får allt lille Ville gå. För han måste få komma iväg och leka lite för idag har han varit högt och lågt. Hans energi vet ine var den ska göra av sig. Men jag har ju körkort numera =) så det är ju inga problem att köra honom till dagis och sen åka hem igen för ett par timmar. Mannen får ta buss och pendel. =) Underbart!!!

Kram på er!
Paula

tisdag, mars 06, 2007

Utmanad

Skit, jag har blivit "tagen" av AnnMari, http://annmari.blogg.se/

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Här kommer mina underliga 6 saker:

1. Jag är en riktigt latmask. Har aldrig gillat att röra på mig utan ser det mest som ett nödvändigt ont. Skulle verkligen önska att jag gillade det mer eftersom jag dessutom älskar god mat och choklad.

2. Jag är en slösa. Skulle kunna spendera hela lönen på bara ett par dagar (det har väl hänt när man var ung och singel ;-) ). Har dock inga som helst problem att klara mig resten av månaden på bara några kronor. Tur att min make har gett mig lite pengavett (behöver inte betyda att man ska vara så snusförnuftig vad det gäller pengar som han är ;-) )

3. Jag är livrädd för hajar. Även i svenska vatten =/.

4. Är pedantisk. Fast mest att det ska vara ordning och reda det behöver inte vara kliniskt rent.

5. Jag trodde att jag skulle hata att köra bil. Men kan nu efter att ha haft körkort i en hel vecka konstatera den totala motsatsen. (Detta innebär inte att jag är BRA på att köra ;-) )

6. Jag skulle kunna tänka mig att vara hemmafru. Hade det inte varit för att man inte får i princip någon pension eller liknande hade jag gärna blivit det.

Jag utmanar:

Lotta (när du får tid och lust): http://lottasborg.blogspot.com/
Kottemor : http://ilasprivatespace.blogspot.com/

Sen får det bli dom som jag missat eller som har lust, för jag kan inte komma på några fler som jag känner som har en blogg eller som inte redan blivit tagen.

Kram på er så här på kvällskvisten.

Kram
Paula